Operasjon…

Hei! For tre uker siden klarte jeg å falle i gymmen. Det gjorde umiddelbart vondt i håndleddet, og helsesøster sa jeg måtte sjekke det ut med en gang. Ble derfor hentet av vertsmor slik at vi kunne dra til legevakten. Etter lang venting der fortalte de meg at jeg hadde to minor fractures i håndleddet og måtte gå med beskyttelse i 1-2 uker (bilde under). Dette var jo litt frustrerende, spesielt med tanke på at det var høyre hånden min som var skadet.

Etter en uke skulle naboen vår som er kirurg følge opp på skaden, og tok noen enkle tester. Han så raskt at de på legevakten tok feil. Det var snakk om en mer alvorlig skade. Jeg hadde revet et av ligamentene i håndleddet tvers av. På engelsk heter skaden «Scapholunate ligament tear». Naboen vår fikset legetime med en av sine kollegaer som er spesialisert på slike skader.

splint

Det var denne jeg brukte da jeg var feildiagnosert.

Etter time hos spesialisten, ble det klart at jeg måtte ha operasjon for å fikse skaden. Operasjonen ble satt til å være 11.november. Dette var en fredag vi hadde fri på i og med at det var Veterans Day. Jeg ble beordret å holde armen rolig til da.

Noe som var veldig annerledes fra Norge, var at når folk fikk vite at jeg måtte operere, spurte de om jeg hadde mulighet til å ha operasjonen. Dette spør de om fordi det er veldig dyrt her hvis man ikke har god forsikring. Det er egentlig veldig synd at det i det hele tatt er et vanlig spørsmål. Det burde være en selvfølge at man skal kunne få den behandlingen som er nødvendig for å fikse en skade osv.

surgery

Klar for operasjon.

Fredagen kom og jeg hadde operasjon om morgningen. Før operasjonen fikk jeg bedøvelse i hele armen. Etter dette ble jeg ført inn til operasjonsrommet, og deretter lagt under narkose. Det var et 2-timers inngrep, og da jeg våknet igjen hadde jeg på en kjempestor gips som dekket hele underarmen og tommelen. De har operert inn tre metallpinner som skal ut om seks uker. Når det kommer til den store gipsen, så skal de ta av den på fredag, akkurat en uke etter operasjonen. Jeg vil da få en litt mindre gips som skal være på i 5 uker.

Så ja, ikke de beste nyhetene, men er jo ikke så mye man kan gjøre med det. Med unntak av armen, så har jeg det veldig bra her borte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s