Cross country

Hei! Som jeg nevnte raskt i forrige innlegg, har jeg startet på cross country. Jeg har vært på trening i litt under to uker og skal fortsette helt til sesongen er over. Vi trener hver dag etter skolen i to timer. Treningene er definitivt tøffe (spesielt i 34 grader..), og de fleste på laget er i utrolig god form. Jeg kom litt etter sesongen startet, så har ikke vært med på alle treningene.

Hva er cross country?

Cross country er det man ville kalt terrengløp i Norge, så det dreier seg for det meste bare om løping. Laget består av både gutter og jenter, men når vi konkurrerer blir vi resultatene separert. Under en vanlig treningsøkt starter vi som regel med en liten joggetur for å varme opp. Etter oppvarming og tøying starter vi med intensiv løpetrening, deretter avslutter vi som regel med styrke og en «cool down» (enda en joggetur). Hvis vi konkurrerer drar vi til det stedet vi har et «meet», varmer opp, deretter løper 5 km. Alle meets her er 5 km, noe jeg synes er en passe distanse.

14241654_1100591633353952_1595387920101380658_o

Starten av forrige meet.

Hvorfor valgte jeg cross country?

Da jeg kom hit var mange av sportene allerede fylt opp, men cross country har mange plasser. Det er flere grunner til at jeg valgte å melde meg på cross country. Først og fremst ville jeg drive med en sport her for å møte nye folk, noe jeg absolutt får gjort. Vi er et forholdsvis lite lag også (14 stk), så føler man blir litt bedre kjent da. En annen grunn til at jeg valgte det, er rett og slett for å holde meg i form mens jeg er på utveksling. Mye av maten her er mer usunn enn det jeg er vant med og man kjører bil overalt, så å få inn trening i hverdagen er veldig bra.

Cross country meet

På onsdag hadde vi et meet, dette var mitt første. Det var gøy, men ganske tungt. Skal jeg være ærlig var jeg bare glad jeg ikke kom sist. Det var ni andre skoler som deltok, så var et passe stort løp. En av jentene på laget vår hadde beste tiden for jentene, noe som var veldig bra med tanke på at selve laget ikke nådde helt til topps. Etter løpet, cool down og premieutdeling, dro alle sammen til et spisested kalt Zaxby’s.

img_8915

Jentene som løp for Hibriten High School.

Alt i alt, var dette et et bra løp. Neste meet er om litt over en uke, så bare å trene seg opp til det.

Reklamer

3 kommentarer om “Cross country

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s